Canabis lângă Ierusalim

În data de 29 Mai 1993 ziarul Albany Times Union din New York, SUA scria (conform celor de la Newsday) despre dovezile folosirii Canabisului în antichitate

Primele dovezi fizice ale folosirii Canabisului în medicină în Orientul Mijlociu a fost raportat de către oameni de știință israelieni de la Universitatea Evreiască. Aceștia au găsit reziduuri ale drogului lângă un schelet al unei fete care aparent ar fi murit la naștere în urmă cu 1600 de ani.

Examinarea unui mormânt familial de lângă Ierusalim datând din secolul IV î. H. A scos la iveală detalii referitoare la fata în vârstă de cca. 14 ani care a murit datorită faptului că pelvisul său era încă nedezvoltat și nu a permis o naștere normală.

Cercetătorii explică folosirea marijuanei de către moașă ca un supliment care să ajute la naștere precum un analgezic.

În scrisoarea către revista "Nature" aceștia spun că "până în prezent dovezi fizice ale folosirii marijuanei (canabis) în Orientul Mijlociu nu au fost găsite.

Cei șapte cercetători - de la Universitatea Evreiască, Autoritatea Israeliană pentru Antichități și Comandamentului Național al Poliției divizia criminalistică - au declarat că referințe legate de marijuana ca medicament se găsesc în scrieri vechi datând din 1600 î. H. în scrierile egiptene, asiriene, grecești și romane. Dar dovezi fizice ale plantei canabis sativa folosite pentru astfel de scopuri lipseau.

Etichete:   canabisul în medicină
Publicat 3 martie 2016