Peru legalizează Canabisul medicinal

Peru este printre ultimele țări care au legalizat folosirea canabisului medicinal. Majoritatea congresului Peruan a aprobat pe 19 Octombrie 2017 legalizarea propusă de Președintele Pedro Pablo Kuczynski cu o majoritate covârșitoare de 67 voturi pentru, 5 împotrivă și 3 abțineri.

Legislația va legaliza folosirea produselor medicale din marijuana și derivatele din aceasta precum uleiul de canabis, pentru a ușura simptomele unor boli precum cancer, epilepsie sau Parkinson’s.

Membru al congresului, Alberto de Belaunde, unul din principalii avocați ai propunerii legislative a declarat înainte de vot: „Știința este de partea noastră, curentul regional este de partea noastră. Să nu lăsăm frica să ne paralizeze.”

După vot, acesta a adăugat că acest success înseamnă că Guvernul are 60 de zile pentru a finaliza regulamentele și că aceste proiecte ar trebui publicate pentru a oferi cetățenilor posibilitatea de a le consulta și de a trimite sugestii. „Am reușit, Un moment istoric pentru Congres și pentru țară: Legalizarea canabinsului medicinal.”

Propunerea a fost susținută și de Ricardo Narvaez, președintele Comisiei pentru Sănătate din Congres, care aprobase proiectul anterior tot în luna Octombrie. Acesta a declarat pentru televiziunea Canal N că „Pentru noi este o mare satisfacție, este o lege care va revoluționa, într-o țară cu multe prejudecăți, preocupări și temeri, cred că este un mesaj bun”, adăugând că importul, producerea și cercetarea în Peru este autorizată pentru utilizarea în scop medicinal dar una dintre problemele controversate este producția - o zonă în care Guvernul trebuie să stabilească regulile.

Javier Velasquez, Ministrul de Apărare, care de asemenea a aprobat proiectul în luna Septembrie, a declarat că în primă fază cultivarea și producția de marijuana ar trebui să fie autorizate de instituțiile statului precum Institutul Național pentru Sănătate.

Suportul necesar pentru această propunere a guvernului a venit în urma unei acțiuni a poliției de percheziție din luna Februarie 2017 asupra unui laborator care producea ulei de canabis pentru copiii bolnavi.

Al Dia

Etichete:   Peru legalizare
Publicat 4 octombrie 2017