Cum se strică legalizarea canabisului medicinal în Australia

Fiona Patten este parlamentar al Australiei și liderul Partidului pentru Sex. Intr-un articol scris pentru Brisbane Times în data de 5 Iunie 2016, aceasta își exprimă dezamăgirea referitor la regulamentele de aplicare a legistlației privind canabisul medicinal și cine are access la aceste medicamente.

„Lăsând glumele la o parte, eu îmi declar (ne)utilizarea de canabis pentru ca orice să înțeleagă punctul meu de vedere mai bine. Dezbaterea ar fi mult mai informativă dacă fiecare jurnalist, politicia sau comentator pe marginea reformei legislative cu privire la canabis ar face același lucru, in loc să își ascundă abuzurile de droguri, consumul de marijuana sau neutilizarea de nici un drog.

La următoarele alegeri federale, este din păcate foarte clar că nici unul dintre partidele majore nu doresc legalizarea canabisului în scopuri recreative în Australia. Nici Liberalii, nici Laburiștii și nici Verzii nu au în programele lor o mențiune care ar sugera că au un interes / scop în legalizarea celui mai popular și ilicit drog din Australia în viitorul apropriat.

Cu toate acestea, în utlimul an, aceștia s-au dat peste cap pentru a legaliza canabisul medicinal. Barnaby Jyce și Bruce Baird și-au unit forțele, au stat lângă pacienții îndurerați asigurând camerele reporterilor că doresc să elimine toate blocajele pentru legalizarea canabisului medicinal. Însă toate acestea sunt doar pentru camere și pentru a câștiga voturi.

Chiar și Verzii au început să dea înapoi privitor la canabisul medicinal. În Martie 2016, aceștia au votat alături de celelatle partide politice, ca accesul la canabis medicinal să fie interzis pentru pacienții adulți și permis doar pentru copiii bolnavi de anumite forme de epilepsie.”

Dna Patten a propus un amendament care specifica disponibilitatea canabisului medicinal pentru orice pacient sau grup de pacienți conform raportului Comisiei Victoriene pentru Reforma Legislației. Însă atât Verzii cât și Laburiștii și Liberalii au votat împotriva acestui amendament justificând că nu există destui cultivatori pentru a acoperi furnizarea de canabis medicinal pentru toate categoriile de pacienți.

Andrew Kavasilas, candidat al partidului HEMP și un avocat îndelungat al legalizării canabisului medicinal spune că sunt mii de australieni care au acces la produse din canabis medicinale de înaltă calitate chiar în prezent iar acestea nu sunt furnizate de nici un producător mare dar totuși există.

Referitor la articolul nostru referitor la legalizarea canabisului medicinal în Australia putem spune că a ajuns să fie un mare fiasco în prezent dar orice pas mic ne aduce mai aproape de destinație. Parcă am mai văzut undeva același tipar în sensul aprobării unor legi bune și creării unor regulamente și metodologii de aplicare ale acestora care pur și simplu strică tot. Vă sună cunoscut ?

Etichete:   Australia
Publicat 1 iunie 2016