CBD-ul elimină efectele condiționate ale fricii

Canabidoiziii intensifică eliminarea explicită a fricii la oameni

Autorii studiului - Das RK1, Kamboj SK, Ramadas M, Yogan K, Gupta V, Redman E, Curran HV, Morgan CJ.
Adresa autorilor - 1 Clinical Psychopharmacology Unit, University College London, Gower Street, London, WC1E 7HB, UK.
Publicat în - Psychopharmacology (Berl). 2013 Apr;226(4):781-92. doi: 10.1007/s00213-012-2955-y. Epub 2013 Jan 10

Textul complet al studiului în limba engleză îl găsiți aici Pub Med

Motivația studiului - În timp ce Canabidiolul, un canabinoid nepsihosomatic, a fost folosit pentru îmbunătățirea învățării de a elimina frica la șoareci, efectele legate de memoria umană nu au fost studiate anterior.

Obiective - Prin folosirea unei paradigme Pavloviene de condiționare a fricii s-au putut evalua efecte CBD-ului asupra eliminării și consolidării.

Metodologie - 48 de participanți au fost supuși unui program de condiționare față de o cutie colorată (CS) cu șocuri electrice (UCS) într-un anumit context iar în alt context această condiționare a fost eliminată. Participanții au primit 32mg de CBD ori înainte, ori în timpul ori după dispariție într-un studiu controlat, în orb care cuprinde și placebo. După 48 de ore, participanții au fost supuși contextelor condiționării cu CS de dinainte și după administrarea UCS. Au fost efectuate măsurători ale conductivității pielii și ale așteptărilor la șocuri pe parcursul testelor.

Rezultate - Condiționarea precum și eliminarea acesteia au fost regăsite în toate grupele supuse testării. CBD-ul administrat după eliminarea condiționării a îmbunătățit eliminarea condiționării conform măsurătorilor așteptărilor șocurilor electrice. CBD-ul administrat în orice moment al testului a avut efecte vizibile de restabilire contextuală de răspundere autonomă. Nu au fost observate nici un fel de efecte negative ale CBD-ului după terminarea administrării.

Concluzie - Aceste rezultate constituie primele dovezi că CBD-ul poate îmbunătății consolidarea eliminării condiționărilor la oameni și sugerează ca CBD-ul poate avea potențial de medicament ajutător în terapiile bazate pe eliminarea anxietății în cazul acestor boli.

Etichete:   efectele condiționate ale fricii
Publicat 3 martie 2016