Tratamentul cu THC ajută pacienții cu Tourette și ADHD

Delta 9-tetrahydrocannabinol sau THC îmbunătățește simptomele sindromului Tourette la adolescenți prin creșterea inhibiției intracorticale și ajută la tratarea acestora de ADHD

Autorii studiului - Hasan A, Rothenberger A, Münchau A, Wobrock T, Falkai P, Roessner V.
Adresa autorilor - Department of Psychiatry and Psychotherapy, Georg-August-University Göttingen, Göttingen, Germany.
Publicat în - J Clin Psychopharmacol. 2010 Apr;30(2):190-2. doi: 10.1097/JCP.

Textul integral în limba engleză îl gășiți pe Pub Med

Obiectivul studiului - Descrierea tratamentului unui copil bolnav de sindromul Gilles de la Tourette (TS) cu Delta 9-tetrahydrocannabinol (sau mai simplu THC) și relația între ADHD (deficiența de atenție și hiperactivitate) și nivelurile de plasma a THC și inhibitția intracorticală măsurată prin simulații craniene magnetice

Metode - Măsurile cilnice și farmacologice aplicate și măsurate în cazul unui pacient de 15 ani ce suferă de ADHD și sindromul Tourette ducând la reducerea severă a capacităților fizice și psihosociale ale acestuia.

Rezultatele studiului - Administrarea de THC a îmbunătățit considerabil starea pacientului fără efecte secundare, ajutând în paralel la tratarea ADHD. Odată cu tratamentul cu THC, inhibiția intracorticală a crescut acest lucru fiind reflectat în îmbunătățirea inhibiției în intervale scurte și prelungirea perioadei de liniște a substanței corticale.

Concluziile studiului - Observațiile sugerează faptul că THC poate fi un tratament alternativ pentru pacienții ce suferă de sindromul Tourette. În mod concret THC poate duce la tratarea cu success a ADHD. Îmbunătățirea inhibiției intracorticale poate fi mediată prin controlul mai multor neurotransmițători incluzând dopamina și acidul gamma-animobutiric. Sunt necesare mai multe studii pentru a definitiva aceste rezultate.

Etichete:   THC Tourette și ADHD
Publicat 4 iunie 2016