Columbia și Canabisul

Începând cu 1986, Columbia a legalizat cultivarea canabisului și nu numai dar din lipsa metodologiei aceasta nu a fost posibilă pe scară largă.

În anul 2012 a decriminalizat posesia de până la 20 de grame precum și cultivarea privată a unui maxim de 20 de plante însă consumul în public este încă.

Folosirea marijuanei în interes medicinal a fost permisă până în Decembrie 2015 dar nu a avut o importanță majoră. Totul a fost schimbat cu legislația adopată în Decembrie 2015 de către Președintele Juan Manuel Santos prin care a fost regularizată partea de industrie a marijuanei medicinale. Astfel, printre măsurile adoptate se numără și acordarea de către pământ celor ce renunță la cultivarea de coca (plantă din care se extrage cocaina) precum și un sistem controlat de stat de licențiere a fermelor de canabis medicinal și nu numai.

Agenția Națională pentru Narcotice împreună cu Ministerul Sănătății vor elibera licențele necesare cultivării, producerii cât și a exportului produselor medicinale către alte țări unde canabisul este legalizat pentru folosire medicinală și / sau personală.

În anul 2016, Curtea Supremă a decis în cazul persoanelor care sunt găsite cu cantitate mai mare de 22 de grame că acestea nu pot fi acuzate dacă se dovedește că toată cantitatea este pentru folosire privată.

Etichete:   Columbia
Publicat 3 august 2016